Éves program

2024. 07. 13

Tudnivalók: Idei első magashegyi túránk a Tátra egyik leghíresebb bércére, a Szlovákia nemzeti szimbólumának tartott Krivánra (2494 m) vezet. Az útvonal technikailag nem nehéz, de nagy szintemelkedéssel jár, ezért megfelelő állóképességet feltételez. Aki könnyebb változatra vágyik, annak lehetősége lesz a Kriván alatti elágazásig (2130 m) vagy csak tetszőleges magasságig feljönni, ahonnan szintén fantasztikus panorámában lehet gyönyörködni.

Időpont: 2024. július 13.

Túraútvonal: Három-forrás parkoló (1140 m) – Kriván alatti elágazás (2140 m) – Kriván (2494 m) – Kriván alatti elágazás (2140 m) – Gödör-tó elágazás (1448 m) – Három-forrás parkoló (1140 m)

Adatok: táv: 15 km    szintemelkedés: 1350 m         időtartam: 7,5 óra

Látnivalók: Kriváni-Zöld-tó, Terianszko-tó, Partizán bunker

Utazás: autóbusszal

Indulás: Szombat reggel 4.30 óra az - UNIVERZUM – elől.

Érkezés: Az esti órákban kb. 23.00 órakor Nyíregyházára

Útiköltség: 11.000,-Ft/fő (A túrán való részvétel önköltséges, az útiköltség az autóbusz bérletét, a két buszvezető napidíját, a szlovák és a magyar útdíjat valamint a parkolás díját tartalmazza.)

Jelentkezés: Dr. Nagy Balázs, a Nyírségi Turista Egyesület ezüstjelvényes túravezetője
nyhtura@gmail.com vagy tel.: 0620/4920790

Határidő: 2024. július 7. (vasárnapig) a szabad helyek függvényében. Ezután lemondást csak az útiköltség megtérítésével vagy helyettesítő személy küldésével tudok elfogadni!

Étkezés: egyénileg – önellátó (menedékházat most nem érintünk, a teljes túrára szükséges ételt és italt hozni kell)

Felszerelés: Hátizsák, túrabakancs, az időjárásnak megfelelő réteges túraöltözet, esőkabát, túrabot, folyadék, nap elleni védekezés. Ajánlott költőpénz: Kb. 5-10 EU

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk!

Utasbiztosítás ajánlott, ennek megkötéséről igénye szerint mindenki maga gondoskodik!


Útlevél vagy érvényes személyi igazolvány és nemzetközi egészségbiztosítási kártya kötelező!

Mottónk:        „Napról napra, lépcsőről lépcsőre megyek majd tovább ezen a különös úton… felfelé, vagy lefelé vezet ez a lépcső? Ezt nem tudom. De nem állok meg.”(Márai Sándor)