Éves program

2024. 06. 15

Időpont: 2024. június 15.

Tudnivalók:
Idei Szlovák Paradicsom túránkra két teljesen új útvonalat terveztünk, melyek a korábbi években ebben a formában még egyáltalán nem szerepeltek a túraprogramjaink között. A hosszú túra változatos vonalvezetésű, hosszúságát és technikásságát tekintve is igazi kihívást nyújt, a rövidebb alternatíva különlegességét a Dobsinai jégbarlang meglátogatása adja. Bár most a túra első rövid szakasza mindenkinek közös lesz, a szervezhetőség miatt jelentkezéskor kérem a kívánt túraváltozat megjelölését.

Választható túraútvonalak:

Hosszú túra:Sztracenai-kanyon – Hanzjakubova-völgy – Irtvány (987 m) – Blajzloch-víztározó – Nagy-Sólyom-völgy – Kis-Zajf – Sztracenai fűrésztelep – Sztracena (24 km / 600 m)

Rövid túra:Sztracenai-kanyon – Dobsinai-jégbarlang – Szoros – Sztracena (10 km / 400 m)

Nehézség: A hosszú túra terepe részben technikás, a Nagy-Sólyom-völgyben helyenként mesterséges segédeszközök (láncok, létrák, tálcák, doronghidak) segítik az előrejutást, ezeken a helyeken lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges.

Utazás: autóbusszal

Indulás: Szombat reggel 5.00 óra Nyíregyházán az - UNIVERZUM – elől

Érkezés: Az esti órákban kb. 22.00 órakor Nyíregyházára

Útiköltség: 10.000,-Ft/fő (A túrán való részvétel önköltséges, az útiköltség az autóbusz bérletét, a két buszvezető napidíját, a magyar és a szlovák útdíjakat és a parkolás díját tartalmazza.)
A nemzeti park területére szóló belépőt (1,5 EU) mindenki maga fizeti!

Jelentkezés: Dr. Nagy Balázs túravezetőnél nyhtura@gmail.com vagy tel.: 0620/4920790

Határidő: 2024. június 9. (vasárnapig) a szabad helyek függvényében. Ezután lemondást csak az útiköltség megtérítésével vagy helyettesítő személy küldésével tudok elfogadni!

Étkezés: egyénileg – önellátó

Felszerelés: Hátizsák, túrabakancs, az időjárásnak megfelelő réteges túraöltözet, esőkabát, túrabot, folyadék. Ajánlott költőpénz: Kb. 5-10 EU

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk!

Útlevél vagy érvényes személyi igazolvány és nemzetközi egészségbiztosítási kártya kötelező!

Mottónk: „Napról napra, lépcsőről lépcsőre megyek majd tovább ezen a különös úton… felfelé, vagy lefelé vezet ez a lépcső? Ezt nem tudom. De nem állok meg.” (Márai Sándor)