Történet

Kerékpáros túravezetői tanfolyam és vizsga.
A megszorító intézkedés előtti utolsó hétvégén sikerült részt vennünk a Nyírségi Turista Egyesület tagjaként a Gördögök SE Szolnoki sport és természetbarát közösség szervezésében a bronzjelvényes kerékpáros túravezetői tanfolyamon és vizsgán.
A vizsga lehetőség több színtéren zajlott. Jól szervezett formában online írásbeli, outdoor szóbeli és gyakorlati megmérettetésben volt részünk. A készülés folyamán feleleveníthettük tudásunkat Magyarország földrajzi és növénytani adottságairól úgy, mint a kerékpáros KRESZ szabályairól és a kétkerekű, emberi erő hajtotta jármű műszaki ismereteiről.  
A vizsgánk szóbeli része is profi módon zajlott. Ötvözték a szervezők az elektronika és a tájfutó eszközközök által nyújtott műszaki lehetőségeket, valamint a friss levegő nyújtotta éberséget, melyre igen nagy szükségünk volt.
A vizsga gyakorlati része a Mátrában került megrendezésre. Az őszi táj adta színekben pompázó káprázatos látvány lelkesítette a túrázót a feladat teljesítésére, hozzájárult ehhez az enyhe hőmérséklet és a szikrázó napsütés is. A Parádfürdő - Recsk- Várbükk - Parádfürdő vonalon tapasztalt természeti szépségek, mint a színpompás erdőt követő zöld fenyvesen átszűrődő és a patak vizén megtörő délelőtti napfény lelkesíthette a kerékpáros vizsgázót a feladatának teljesítésére.   
 
Köszönjük az együttműködő egyesületeknek a lehetőséget!
 
Természetjáró üdvözlettel:
 
Drobni Csilla